Архиереи



Михаил (Бондарчук)

  
  

Церковная принадлежность

Украинская Автокефальная Православная Церковь

   
  

 
Биография

Материалы к биографии

Згідно постанови Священного Синоду 31 грудня 2005 р. у Свято-Володимирському патріаршому кафедральному соборі Києва після Всенічного бдіння відбувся очолений Святішим Патріархом Київським і всієї Руси-України Філаретом чин наречення архімандрита Михаїла (Бондарчука) на єпископа Полтавського і Кременчуцького. Святійшому Патріарху співслужили митрополит Рівненський і Острозький Євсевій та архієпископи Білоцерківський Олександр і Переяслав-Хмельницький Димитрій.
1 січня 2006 р. за Божественною літургією у Володимирському соборі Патріарх Філарет у співслужінні архієреїв, які напередодні брали участь у чині наречення, звершив хіротонію архімандрита Михаїла (Бондарчука) на єпископа Полтавського і Кременчуцького. Новорукоположений владика став 41 архієреєм Київського Патріархату.
Ж У Р Н А Л № 5
ЗАСІДАННЯ СВЯЩЕННОГО СИНОДУ УКРАЇНСЬКОЇ ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ КИЇВСЬКОГО ПАТРІАРХАТУ
від 28 лютого 2006 року під головуванням Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України ФІЛАРЕТА СЛУХАЛИ: Повідомлення Святійшого Патріарха Філарета про відмову Преосвященного Михаїла ( Бондарчука ), єпископа Полтавського і Кременчуцького, від керування Полтавською єпархією без поважних причин.
УХВАЛИЛИ:
1. Звільнити Преосвященного Михаїла ( Бондарчука ), єпископа Полтавського і Кременчуцького від керування Полтавською єпархією.
15-16 августа 2006 г. в Киеве состоялось общее заседание Архиерейского Собора и Патриаршего Совета Украинской Автокефальной Православной Церкви.
Согласно решению Собора, в состав епископата УАПЦ принят владыка Михаил (Бондарчук), которому определено быть епископом Житомирским, викарием Киевской епархии.

 
Должности и места служения

Житомирское викариатство

2006 г. 21 век     
  


Благотворительный фонд «Русское Православие» © 1996–